U doba epidemije koronavirusom i Microsoft je odlučio uskočiti u pomoć korisnicima te ponuditi alternativu servisima kao što je Zoom (u posljednje vrijeme opterećen navalom korisnika te u javnosti iznesenih problema sa sigurnošću korisnika).

Unutar Microsoftovog Skypea odsad je moguće obavljati video pozive bez potrebe za prijavom u servis, što je slično i spomenutom Zoomu s time da u slučaju Skypea čak ni host (domaćin) se ne treba prijaviti niti išta instalirati na svoj uređaj.

Novu opciju pod imenom “Meet Now” moguće je jednostavno pokrenuti u par klikova mišem odlaskom na internetsku stranicu servisa te pozivanjem željenih sugovornika. Za korisnike koji već imaju instaliranu Skype aplikaciju opciju je moguće koristiti i unutar nje (dostupna u sidebar izborniku s lijeve strane, pokraj opcije za novi razgovor).

Od ostalih značajki ove opcije koje vrijedi spomenuti je da poveznice na video sastanak koje se podijele s drugim korisnicima nemaju vremensko ograničenje, video pozivi nisu limitirani što se tiče funkcionalnosti (u odnosu na dosadašnje video pozive koji su zahtijevali prijavu), postoji mogućnost razmjena poruka paralelno s video razgovorom te vrlo korisnika opcija zamagljivanja pozadine ukoliko imate nered u sobi iz koje obavljate pozive.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen