U noći s utorka na srijedu GMC je službeno, putem kratke online prezentacije, svijetu prvi puta otkrio kako će izgledati njihov novi Hummer. Reinkarnacija marke poznate po moćnim “gutačima benzina” donosi potpuno električni pogon i vrhunske performanse

Neslužbeno najavljen još lani, pa “teaser” kampanjom u vrijeme ovogodišnjeg Super Bowla i službeno potvrđen, sada je napokon potpuno otkriven – 100% električni Hummer postat će stvarnost već sljedeće godine. Američki GMC prošle je noći na svojem YouTube kanalu održao premijeru svojeg prvog “električnog superkamioneta”, službenog naziva 2021 Hummer EV Edition 1.

Novi se Hummer na baterijski pogon diči s tri elektromotora ukupne snage 1.000 KS i gotovo 15.600 Nm okretnog momenta, što će mu omogućiti ubrzanje od 0 do 100 km/h za oko 3 sekunde. Budući da ima ovakve “sportske” karakteristike i oblik kamioneta (umjesto zatvorenog terenskog SUV-a), jasno je da su u GMC-u ozbiljno shvatili “prijetnju” Teslinog Cybertrucka i da se s njime žele boriti za naklonost kupaca, prije svega u SAD-u. Konkurencija se zaoštrila i pojavom Riviana, najavom Nikola Badgera te planovima za elektrifikaciju Forda F-150, tako da se kroz narednih nekoliko godina očekuje prava “poplava” potpuno električnih kamioneta.

GMC u ovu tržišnu utakmicu ulazi s prepoznatljivim

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen