Javnost posljednjih mjeseci ima prilike, kao nikada do sada, uživo pratiti razvoj svemirske tehnologije. U pogonima SpaceX-a u mjestu Boca Chica u Texasu nastaje novi Starship, višestruko upotrebljivi svemirski brod koji bi trebao ljude i terete prevoziti do Mjeseca i Marsa. S vremena na vrijeme pojavi se kakav video novog prototipa, nekoliko pokusnih “skokova” već je odrađeno, a sada je Elon Musk s javnošću podijelio i najnoviji dodatak dosadašnjim “vodotornjima” i “bojlerima”.

Starshipov prototip SN8 dobio je, naime, stražnja zakrilca. Ona su oblikom vrlo slična onima kakve smo vidjeli u renderima finalnog dizajna ove letjelice. Musk najavljuje kako će isti prototip već sljedećeg tjedna dobiti i vrh rakete, kao i prednja zakrilca, čime bi trebao prvi puta biti kompletiran finalni dizajn Starshipa u stvarnoj veličini. Kada isti bude dovršen, dobit će i raketni pogon u obliku motora Raptor, a nakon toga će i poletjeti.

Pokusni let SN8 bi trebao obaviti u narednim tjednima. Prema planu, trebao bi se vinuti do visine od 15 kilometara i potom se kontrolirano vratiti i sletjeti na tlo. Već za sljedeći mjesec planirano je sastavljanje prototipa SN9.

Prijenos uživo 24/7

Želite li i sami s vremena na vrijeme provjeriti kako SpaceX napreduje u slaganju ovih

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen