Olympus, japanska kompanija koja je zapala u probleme i koju je pomalo “pregazilo” vrijeme kad je riječ o fotoaparatima, najavila je prošloga tjedna kako uređaje za osobnu upotrebu više neće proizvoditi. Prodat će svoj odjel koji se bavio fotografijom i fotoaparatima, a fokusirat će se na profitabilnije segmente poslovanja – medicinske i industrijske specijalizirane uređaje za snimanje.

Vlasnici starijih Olympusovih fotoaparata svoje će uređaje, koji su im još uvijek aktivni, moći će pak pretvoriti u napredne i kvalitetne web kamere, uz pomoć novog softvera koji je ova tvrtka izradila. Aplikacija naziva OM-D Webcam nalazi se još uvijek u beti, radi za sada samo na Windowsima 10, a podržava Olympusove OM-D mirrorless aparate E-M1X, E-M1, E-M1 Mark II, E-M1 Mark III te E-M5 Mark II.

Samo video radi

Povezivanjem nekog od navedenih uređaja s računalom putem USB kabela bit će ih, dakle, moguće iskoristiti za ovih dana vrlo popularne video konferencije ili video pozive s prijateljima i obitelji. Slika dobivena ovim aparatima vrlo će vjerojatno biti bolja od one koju je moguće dobiti standardnim web kamerama ili onima ugrađenima u prijenosnike. Kao nedostatak aplikacije izdvojit ćemo i činjenicu da ona služi samo za prijenos slike, dok će za zvuk

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen