Alphabet u Keniji testirao balone za komercijalne usluge interneta

Osnivač i glavni direktor SpaceX-a Elon Musk na Twitteru je objavio da će privatna beta verzija Starlinka početi za otprilike tri mjeseca, a javna beta verzija za otprilike tri mjeseca nakon toga. Starlink je projekt kojemu je cilj pružiti komercijalnu širokopojasnu povezanost velike brzine kupcima korisnicima širom svijeta.

Početno beta testiranje Starlinka bit će dostupno u Kanadi i na sjeveru SAD ove godine, a dodatna će se usluga proširiti u ostale dijelove svijeta tijekom 2021. godine, najavili su iz SpaceX premda još nisu osigurali dozvolu za pružanje satelitskih usluga interneta u Kanadi. Starlinkovi sateliti nalaze se u tzv. niskoj Zemljinoj orbiti, odnosno niže od geostacioniranih komunikacijskih satelita. Starlinkovi sateliti su od Zemlje udaljeni 550 kilometara, a geostacionirani sateliti 36.000 kilometara te ih je vrlo teško uočiti bez profesionalne opreme Kako bi se osigurala stalna dostupnost komunikacijske veze sa tih satelita potreban ih je veliki broj.

Zadnje lansiranje Starlinkovih 60 satelita bilo je 22. travnja raketom Falcom 9, Astronome smeta i to što ne znaju koliko će Starlink uopće još lansirati satelita ako ih je

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen