Hrvatski startup STEMI koji svojim edukativnim robotima i sadržajima želi zainteresirati mlade za svijet robotike, elektronike i programiranja, osigurao je 400 tisuća eura investicije od prvog hrvatskog jednoroga, Infobipa i veterana hrvatske IT scene, osnivača Photomatha, Damira Sabola. Njihovom investicijom zatvorena je seed runda započeta crowdinvesting kampanjom na Funderbeam platformi 2019. godine. S ovom investicijom vrijednost tvrtke procijenjena je na 6 milijuna eura.

Sabol prati STEMI od samih početaka

Uvođenje novih znanja u obrazovni sustav dugotrajan je proces koji često traje više od 5 godina, a industrija ni u kojem pogledu nije uključena u stvaranje novih školskih programa. Ovdje nastupa STEMI sa svojim radikalnim pristupom. Direktor tvrtke, Marin Trošelj, želi izgraditi most između škola i tehnološke industrije:

Fokus nam je na stvaranju partnerstva s najboljima iz industrije te osmišljavanju novih STEAM programa u suradnji s industrijom, a sve s ciljem razvoja budućih inovatora koji će sutra mijenjati naše društvo.

Marin Trošelj i Damir Sabol oboje dijele slične ciljeve – olakšavanje učenja

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen