Kada su prošloga tjedna hakirani računi poznatih i slavnih osoba na Twitteru, oni koji su uspjeli pristupiti tim računima na njima su odmah počeli objavljivati poruke u kojima se nude “nagradne igre” povezane s bitcoinima. Uplatite li na određenu adresu proizvoljnu količinu ove kriptovalute, prevaranti su tvrdili da će vam vratiti na račun dvostruko – što se, naravno, nikada ne dogodi.

Sličnu prevarantsku shemu već neko vrijeme organiziraju i razni YouTube kanali, ponovno koristeći imena slavnih osoba. Jedno od imena je i ono suosnivača Applea Stevea Wozniaka, kojemu je dozlogrdilo da ga se spominje u takvom kontekstu. Legendarni Woz je, s još nekoliko kolega, pokrenuo kolektivnu tužbu protiv YouTubea i njegovog vlasnika, Googlea.

Zaradili na tuđim prevarama

U tužbi se navodi kako, unatoč učestalim zahtjevima da se s platforme uklone ovakve objave, YouTube nije učinio ništa po tom pitanju, nego je odbijao uklanjati sporne sadržaje ili to uklanjanje odgađao. Kako su Wozniak i ostali zbog toga pretrpjeli štetu za svoj ugled, a korisnici prevareni do sada za milijune dolara, od YouTubea se tužbom zahtijeva da odmah započne s uklanjanjem prevarantskih sadržaja – na kojima, usput rečeno, i zarađuje od oglasa.

Tužitelji traže da se pred sudom u Kaliforniji pokrene parnica,

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen