Organska elektronika fleksibilna je i već se u industriji koristi za izradu na primjer zakrivljenih ekrana. Primjeri organske elektronike su, među ostalim, prozirne e-knjige, plastične solarne ćelije, elektronička koža koja može oponašati neke od funkcija ljudske kože…

Tanke, flesibilne, plastične ćelije mogu površinu kao što su automobili i tkanine pretvoriti u izvore obnovljive energije. Eksperimentira se i s korištenjem takvih materijala za antenske mikrovalne (microwave) antene, različite primjene za nosivu elektroniku.

U zadnje vrijeme znanstvenici uveliko eksperimentiraju s zamjenom silicija u takvim materijalima ugljikom koji takve materijale može učiniti fleksibilnima, laganima i biokompatibilnima te može dovesti do nove generacije robota ljudskog izgleda i ‘kemijskog’ računanja.

Elektronika izrađena od ugljika, a ne od silicija, mogla bi dovesti do nove generacije medicinskih uređaja, senzora i možda čak i robota, smatra profesor Andreas Hirsch, predsjedatelj organske kemije na Sveučilištu Friedrich-Alexander-Erlangen-Nürnberg u Njemačkoj, navodi se u Horizon magazine dodajući kako bi se materijali poput grafena uskoro mogli pojaviti u elektroničkim uređajima i mogli bi dovesti do potpuno novih oblika ‘kemijskog’ računanja i pohrane podataka.

„Tradicionalna elektronika temelji se na čvrstom siliciju koji se

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen