Licence za spektar dodijeljene mobilnim mrežama prethodno su bile rezervirane za MNO-e, ali izgleda da će mnoge europske zemlje odustati od mobilnog spektra za privatno licenciranje.

5G privatne mreže su namjenske mreže temeljene na 5G tehnologijama koje djeluju kao lokalna mreža (LAN) kako bi se osigurala povezanost i zadovoljile specifične potrebe (propusnost, latencija, sigurnost, pouzdanost) unutar određenog područja. Dijeljenje mreža bit će ključna komponenta budućih 5G mreža i podržat će nove inovativne slučajeve korištenja i poslovne modele. Dijeljenje mreža omogućit će dodjelu mrežnog kapaciteta uz zajamčenu kvalitetu usluge za određene namjene. Privatna mobilna mreža pogodna je za niz različitih područja poput Enterprise IoT usluga, pametnih gradskih aplikacija i industrijskih aplikacija.

Njemački regulator telekomunikacija, BNetzA, rezervirao je 100MHz spektar u opsegu 3700MHz-3800MHz privatnim tvrtkama. Prema regulatoru, 33 tvrtke do sada su kupile privatne licence 5G, uključujući Bosch, BMW, BASF, Lufthansu, Siemens i Volkswagen.

U Francuskoj je frekvencija u opsegu 2600 TDD MHz (opseg 38, 2570-2620 MHz) gradskim tvrtkama ponudila regulator ARCEP. Spektar se dodjeljuje putem portala koji je otvoren u svibnju 2019. godine.

Operator aerodroma, ADP Group i njegova podružnica Hub One, ARCEP je u veljači 2020. godine dobio 10-godišnju licencu 4G i 5G koja se može koristiti

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen