Prema analizi GSMArena na osnovu podataka Omdia za prvi kvartal ove godine Južna Koreja je i dalje je globalni predvodnik u izgradnji 5G mreža. U Europi je to Švicarska, koja je ujedno i druga zemlja u svijetu po uvođenju 5G tehnologije. Švicarska je posljednjih mjeseci pretekla Kuvajt koji je bio drugi u svijetu po izgradnji 5G mreža, odmah iza Južne Koreje.

U usporedbi je razmatrano pet kriterija za ocijenu napretka uvođenja najnovije komunikacijske tehnologije. Švicarska je nadmašila Kuvajt sa svojih 426 gradova i naselja koja imaju najmanje 80 posto pokrivenosti 5G mrežom, a broj se do svibnja ove godine dodatno povećao na 535.

Jedan od problema s korištenjem 5G mreža je nedostupnost uređaja koji podržavaju tu tehnologiju. Naime, mobilni telefoni s omogućenim 5G koji čine još uvijek mali dio ukupnog tržišta, unatoč tome što je dostupnost takvih pametnih telefona zadnjih mjeseci značajnije rasla. Južna Koreja je globalni predvodnik s 5,88 milijuna uređaja s omogućenom 5G mrežom ili oko 10 posto ukupnog broja pametnih uređaja u toj zemlji.

Tvrtka za istraživanje tržišta Canalys je u najnovijem izvještaju predviđala da će 2020. godine globalna

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen