U organizaciji Poslovnog dnevnika održana je tribina Cyber sigurnost koja je odgovorila na aktualna pitanja o zaštiti poslovanja kompanija od cyber napada i istaknula važnost edukacije kao i potrebe za stručnim kadrom te provedbom zakonske regulative. 

Marin Ante Pivčević, koordinator za kibernetičku sigurnost u Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva ističe kako su naši nacionalni sustavi autonomni i kako naša povezanost nije takve vrste da bi bilo ugroza, no ugroze prijete bankama.  “Financijski sektor u Hrvatskoj i ne samo u Hrvatskoj je izazovan za napadače iz cyber svijeta. No, na nama je da se borimo proziv takvih pokušaja. Ti napadi imaju svoju povijest, i mi smo morali implementirati mjere obrane koje su na visokom stupnju”, objašnjava Milan Parat, predsjednik Odbora za sigurnost Hrvatske udruge banaka.

Cyber kriminal ne poznaje granice
Rizik za sve Biljana Cerin iz tvrtke (ISC)? Croatia Chapter napominje da su postupci javne nabave u državnim tvrtkama skloni rizicima i ističe kako su napadači plaćeni po učinku te kako njima nije važno jesu li napali državnu instituciju, banku ili malu tvrtku pa stoga su svi izloženi riziku. “Jača se regulativa što je pozitivno jer je naš zakonski okvir isti od 2015. godine, surađujemo sa znanošću, sve je više

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen