Već smo pisali o istrazi o neuobičajenom ponašanju Tesli koje se povremeno zabiju u vozila hitnih službi parkiranih pored ceste i s uključenim rotirajućim svjetlima, a sada priča dobiva novi nastavak nakon što je privatnu zajedničku tužbu protiv tvrtke podiglo i pet teksaških policajaca koji su žrtve Autopilota.

Naime, 27. veljače ove godine je u istočnom Teksasu došlo do nezgode zbog koje su na lice mjesta bile pozvane hitne službe, a među njima i petoro policijskih službenika koji su parkirali svoja vozila na zaustavnoj traci Eastex autoputa i uključili rotacijska svjetla. Moguće je da je upravo ovo zadnje bilo razlogom da se Tesla Model X s uključenim Autopilotom i svim njegovim dotadašnjim nadogradnjama zabije u njih i pri tome svima nanese teške tjelesne ozljede, ali, srećom, bez mrtvih.

Prema tužbi, tvrtka neodgovorno promovira svoj sustav pomoći u vožnji kao „autopilot“ i namjerno kod korisnika stvara dojam da je sposobniji za autonomnu vožnju nego stvarno jest. Ovo je vjerojatno i dovelo do toga da vlasnik i vozač automobila, stanoviti Michael Minh Le, koji je bio pijan kao poslovična letva, ipak sjedne za volan i uključi Autopilot smatrajući da će ga ovaj odvesti kući bez ikakvih problema.

Usprkos pijancu za volanom,

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen