Nokia je objavila da će biti partner Telefónici u njezinim planovima da do kraja godine uvede 5G usluge za 75 posto španjolskog stanovništva. Time će Nokia nastaviti dugogodišnje partnerstvo s Telefónicom kao jedini dobavljač koji ju opskrbljuje 5G radio tehnologijom u svim njenim 5G operacijama u Europi.

Nokia podržava 5G razvojnu strategiju Telefónice od 2018. godine od projekta Tehnološki gradovi (Technological Cities) kroz koji su u povijesnom gradu Segoviji u središnjoj Španjolskoj uspostavili testnu 5G mrežu. Kroz projekt Tehnološki gradovi testirane su mogućnosti 5G-a u nizu različitih slučajeva upotrebe u urbanim područjima kako bi se omogućilo građanima i tvrtkama da upoznaju mogućnosti novih digitalnih usluga temeljenih na 5G-u. Projekt je bio posebno usmjeren na povećane brzine prijenosa podataka i nisku latenciju.

Telefónica je potpisala sporazume s nordijskim tvrtkama Nokia Corporation i Ericsson o pružanju ključne telekomunikacijske opreme za implementaciju 5G mreže u cijeloj zemlji.

Nokia će Telefónici isporučiti svoj prilagodljivi portfelj AirScale Radio Access, koji pruža ultra brzi prijenos podataka i nisku latenciju. To Nokijino prvo komercijalno cjelovito 5G rješenje omogućit će Telefonici da udovolji većoj potražnji za podacima i optimizira poslovanje s niskim troškovima vlasništva. Nokijin 5G portfelj pružit će

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen