PROBLEM

Koristite li SmartTV kao radni monitor? Pitam se koliko bi to bilo uspješno. Na primjer, televizor Samsung UE43NU7092UXXH 4K SMART LED nije samo puno jeftiniji od bilo kojeg monitora te veličine, već ima 4k rezoluciju i WiFi, što znači da ga automatski detektira smartphone s funkcijom mirror prikaza. Što mislite?

ODGOVOR

Televizori i monitori još uvijek su odvojene klase uređaja, iako su se po nekim aspektima prilično približili. Kad je riječ o Full HD televizorima, osnovna je razlika u gustoći piksela, a shodno tome i udaljenosti s koje su predviđeni za korištenje, odnosno gledanje, jer Full HD televizori jednostavno imaju prenisku gustoću piksela za gledanje s veće blizine.

S 4K televizorima ne postoji taj problem osim ako nisu izrazito velikih dimenzija. Ako uzmemo za primjer 24″ Full HD monitor i 48″ 4K televizor – oni imaju istu gustoću piksela. U pitanju se navodi 43-inčni 4K televizor, što znači da on ima još i višu gustoću piksela od tipičnog 24-inčnog Full HD monitora!

Moglo bi se prigovarati i upravljivosti – monitori obično imaju barem neku upravljivost, barem mogućnost naginjanja, a skuplji modeli imaju i mogućnost podešavanja po visini, a ima ih i onih kod kojih se ekran može zakrenuti pod 90 stupnjeva pa je u

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen