Britanski CarWow sastavio je popis od 15 modela automobila koji su u proteklih 10 godina najčešće bili na servisima pokrivenima jamstvom, i čiji su vlasnici na servise najviše potrošili. Među njima gotovo svi odreda su automobili više klase i cjenovnog segmenta

Britanski automagazin CarWow u suradnji s osiguravateljem Warrantywise kompilirao je popis modela automobila koji su se u proteklih 10 godina u toj zemlji najčešće kvarili i koji su svojim vlasnicima predstavljali najveći trošak za održavanje. Za izračun pouzdanosti uzeti su podaci o popravcima koje je ovaj osiguravatelj pokrivao u produženom jamstvenom roku, a u kalkulacije su uzeti samo modeli koji su se u statistikama pojavili preko 100 puta u proteklom desetljeću, te isključivo automobili stariji od 3 godine.

Lista je sastavljena množenjem frekvencije pojavljivanja automobila na servisu s prosječnim troškom servisa, pa je i to razlog zašto su ovdje većinom automobili više klase. Podaci su u svakom slučaju zanimljivi.

15. Tesla Model S – najčešći kvarovi Tesle tiču se elektronike, a najskuplji zabilježeni popravak uključivao je zamjenu zračnog ovjesa.

14. BMW M4 – kod popularnog kompaktnog coupea najčešće su se kvarile kočnice, ali problematičan je i infotainment sustav.

13. Mercedes-Benz GL – prethodnik sadašnjeg SUV-a GLS, Mercedesov nešto stariji

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen