Osim futurističkog izgleda, novi Teslin hit-proizvod, kamionet Cybertruck, krasit će vjerojatno i vrlo niski koeficijent otpora zraka, bliži putničkim i sportskim automobilima nego pickupima

Elon Musk prije desetak je dana predstavio Teslinu viziju pickup kamioneta (bliske) budućnosti. Njihov futuristički oblikovan Cybertruck odmah je postao hit, kako na Internetu tako i među potencijalnim kupcima, pa je već preko 250 tisuća ljudi odlučilo uplatiti polog od 100 dolara i čekati najmanje dvije godine na isporuku ovog jedinstvenog vozila.

O voznim se karakteristikama, pak, za sada ne zna mnogo. U Tesli su u ponudu stavili tri varijante – s jednim, dva ili tri elektromotora – najjača i najskuplja od kojih će za cijenu od 69.900 dolara nuditi ubrzanje od nula do 100 km/h za samo 2,9 sekundi. Kad je riječ o autonomiji, ona će se kretati od 400 do 800 kilometara, ovisno o opciji.

Ništa bez aerodinamike

Međutim, ove brojke neće biti dostižne ako u Tesli ne spuste koeficijent otpora zraka Cybertrucka na zadovoljavajuću razinu. Trenutačno najaerodinamičniji kamionet na tržištu je Ram 1500 s Cd=0,36. Elon Musk, pak, kaže da bi uz značajan trud inženjera Cybertruck trebao imati koeficijent otpora tek 0,3. Taj rezultat trenutačno postižu primarno osobni automobili.

<iframe

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen