Projekt Bcoin alternativna je implementacija bitcoinovog protokola koja omogućava da se bilo koje računalo pretvori u validacijski čvor ove kriptovalute, sve dok se na njemu može pokrenuti kakav internetski preglednik. Kako u Teslinim automobilima postoji napredno putno računalo i u njemu, dakako, browser, ekipa koja stoji iza Bcoina odlučila je isprobati mogu li Teslu pretvoriti u čvor na bitcoin mreži. Pretpostavljate – uspjeli su.

Jer – zašto ne?

Nakon što su Bcoin uspješno instalirali na Teslino ugrađeno računalo na njemu su uspjeli pokrenuti svoju aplikaciju i preuzeti blokove s bitcoinovog blockchaina, te ih verificirati, baš poput bilo kojeg drugog čvora (node) na mreži. Svojim su se pothvatom pohvalili na Twitteru.

Iako je ova ekipa pokazala da je validacija blokova bitcoina izvediva na Teslinom računalu, nitko to baš ne preporuča činiti redovno. Rad s blockchainom troši mnogo resursa, od internetskog prometa, preko procesorskog i memorijskog zauzeća sve do diskovnog prostora. Sve to može značajno utjecati na normalan rad Teslinog, kao i bilo kojeg drugog, računala, što ističu i sami autori Bcoina.

Koja je, pitate se, svrha svega ovoga? Kako se čini, ništa drugo osim malo zabave, ispitivanja tehničkih mogućnosti i generiranja malo besplatnog publiciteta. Za razliku od majstora koji je besplatnim Teslinim

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen