Kod mladih iznimno popularna društvena mreža TikTok premašila je Facebook, WhatsApp i Instagram po broju preuzimanja s trgovina aplikacija, a trenutačno bilježi više od milijardu mjesečno aktivnih korisnika. U vrijeme pandemije, kada su mnogi ostajali po cijele dane doma, ova mreža značajno je proširila krug korisnika koji su tamo gledali kratke video isječke, odgovarali na razne izazove i na sve moguće načine gubili vrijeme. No, za očekivati je bilo da će sve to imati posljedice i na njihovo mentalno zdravlje.

Brojni su liječnici, koji se bave poremećajima u ponašanju, primijetili kako im od početka pandemije sve češće dolaze mlađe ženske osobe, primarno tinejdžerske dobi, koje iskazuju slične simptome. Razvile su, naime, tikove, slične onima kakve imaju osobe s dijagnosticiranim Touretteovim sindromom. Ovaj sindrom u prosjeku ima 4-5 osoba na svakih 10 tisuća ljudi, češći je kod muškaraca, a najčešće se razvija u doba djetinjstva ili rane adolescencije – što odgovara dobi djevojaka koje su ga razvile u slučajevima o kojima piše Wall Street Journal.

TikTok postao TikTik

No, u tim slučajevima djevojke i djevojčice nisu imale poremećaje živčanog sustava kao u slučaju Tourettovog sindroma, već su svoje tikove dobile od (možda mu odatle i ime?) TikToka. Pokazalo se kako

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen