Ovoga je tjedna u Amsterdamu održana Toyotina konferencija za medije na kojoj je otkriven plan o lansiranju malenog SUV-a, veličine poput Yarisa, zasnovanoga na platformi GA-B

Toyota planira ponudu vozila na europskom tržištu proširiti kompaktnim SUV-om, najavljeno je ovoga tjedna u Amsterdamu. Toyota Motor Europe otkrila je planove za lansiranje potpuno novog modela u segmentu vrlo popularnih gradskih terenaca, no u nešto manjoj izvedbi, koji će biti zasnovan na njihovoj platformi GA-B.

Ova platforma dio je veće filozofije Toyota New Global Architecture, koja će modularnim pristupom pružiti osnovu za izradu većeg broja modela automobila koji će međusobno dijeliti određene dijelove podvozja.

Kao povećani Yaris, ali potpuno drugačiji

Ime novog kompaktnog SUV-a, planovi o početku proizvodnje i količinama, kao i datum službene premijere bit će objavljeni naknadno. Iz Toyote su bili tek spremni prikazati stiliziranu siluetu novog modela i najaviti da će se isti proizvoditi, zajedno s modelom Yaris, u njihovoj francuskoj tvornici u mjestu Onnaing.

“Ovaj će model biti dodatak tržišnom uspjehu Yarisa u Europi, a zajedno s njim očekujemo da će ova dva modela biti zaslužna za oko 30% Toyotinih prodanih vozila u Europi do 2025. godine. Nećemo morati dugo čekati na otkrivanje konačnog dizajna. Vidjet ćete

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen