Za sve veću prisutnost električnih automobila u Europskoj uniji zaslužne su regulative koje ograničavaju emisije štetnih plinova. Sljedeće godine svaki sedmi automobil prodan u EU trebao bi biti elektrificiran, no da bi se trend nastavio EU mora povećavati restrikcije na emisije

Europska neovisna stručna skupina za čišći transport, Transport & Environment, objavila je svoju analizu europskog tržišta električnih automobila. U njoj je vidljivo kako je prodaja e-vozila u Europskoj uniji u porastu i tijekom ove godine, unatoč pandemiji i usporavanju gospodarstva. Kao glavni uzrok tome vide nove propise kojima EU sve ambicioznije ograničava emisije štetnih plinova.

Ove je godine tako otprilike svaki deseti automobil prodan u EU bio 100% električni ili plug-in hibrid, a do kraja godine očekuje se daljnje ubrzanje njihove prodaje. Ukupno bi se u 2020. godini na tržištima EU trebalo prodati trostruko više električnih i elektrificiranih automobila nego lani. Trend će se vrlo izgledno nastaviti i u 2021. godini, za kada T&E predviđa da će svaki sedmi novi automobil biti moguće “uštekati” u e-punjač.

S novim regulativama EU već su se uskladili PSA

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen