Američki državni tajnik Mike Pompeo nedavno je izjavio kako SAD vrlo ozbiljno uzimaju “sigurnosne prijetnje” koje im predstavlja kineska društvena mreža TikTok. Vlasti, kazao, je, razmatraju slijediti primjer Indije i zabraniti ovu aplikaciju na svojem teritoriju jer ona navodno špijunira svoje korisnike i prijetnja je nacionalnoj sigurnosti. Sada je njegove riječi potvrdio i sam predsjednik, Donald Trump, kazavši novinarima da se zabrana TikToka u SAD-u zaista priprema.

Ako je vjerovati tome, TikTok bi zaista mogao biti zabranjen na tržištu na kojem ima oko 100 milijuna korisnika. To bi se moglo dogoditi vrlo brzo, izvršnom naredbom iz Trumpova ureda, možda već ovoga vikenda.

No, to nije jedino što se ovih dana oko kineske popularne aplikacije događa. Microsoft je, prema nekim izvorima, u pregovorima za preuzimanje američkog dijela poslovanja kompanije ByteDance, koja stoji iz TikToka. Prema njima, preuzimanje TikToka i donošenje njegovog dijela u američke ruke moglo bi smanjiti pritisak Bijele kuće na ovu aplikaciju, ali i značajno ojačati Microsoftovu poziciju na polju društvenih mreža.

Trump je novinarima u Air Force Oneu dao do znanja

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen