PROBLEM

Upravo sam bio kopirao jedan dio teksta, točnije jednu rečenicu iz teksta na nekom portalu, pasteao na Viber, kao milijun puta dosad, i odjednom mi se ispiše na poruci prije linka, a nakon dijela teksta koji sam pasteao, da je registrirano kako sam prekršio autorsko pravo i da ću biti tužen! Zanima me postoji li takav softver koji može pratiti tko je i što copy-pasteao, i otkriti tko je to osoba? Nikad nisam vidio ovo. U panici sam brzo obrisao poruku pa nemam točan tekst koji mi se pojavio.

Ovo je, doduše, bila jedna rečenica kopirana i poslana na Viber jednoj osobi samo kao informacija, i ta osoba će samo pročitati to, neće objavljivati nigdje. Napravio sam to samo zato što sam lijen tipkati, pa da budem brži. U potpunosti je bilo za osobnu upotrebu, nije nigdje objavljeno, primjerice, na blogu ili nešto slično. Spada li to u kazneno djelo?

ODGOVOR

Panika nije bila potrebna, ali je razumljiva. Za to što ste nekome privatno poslali rečenicu teksta s web-stranice nitko vas ne može tužiti. Kao prvo, vjerojatno do te rečenice ni nitko ne može doći ako vas Viber ne otkuca. A kao drugo, nije da ste tu rečenicu negdje javno objavili.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen