Iako je stupanj procijepljenosti medicinskog osoblja svugdje u svijetu daleko veći nego u općoj populaciji, nigdje ne doseže potpunu procijepljenosti koja bi bila idealna za one koji svakodnevno istodobno dolaze u doticaj i s ovim patogenom i s bolesnima i oslabljenog imuniteta.

Prema pisanju Ars Tehnice Zavod za zdravstvo američke savezne države New York donio u kolovozu odluku da svi medicinski djelatnici: liječnici, bolničari, medicinske sestre i njegovatelji u domovima za starije, hospicijima i drugim sličnim ustanovama moraju do 27. ovoga primiti barem jednu dozu cjepiva protiv covida-19.

Prema dostupnim statistikama od jučer, 84% medicinskog osoblja od 450.000 koje radi u njujorškim bolnicama dobilo je barem jednu dozu cjepiva, te 81% osoblja u domovima za starije, odnosno 77% u domovima za dugotrajnu medicinsku skrb.

Ovo znači da će nekih 72.000 medicinara iz bolnica diljem države danas ostati bez posla i bez prava na naknade za nezaposlene, osim onih koji ne predoče valjanu potvrdu zbog čega se ne mogu cijepiti.  Ovoga puta kao valjan razlog, usput, New York ne priznaje religijsko uvjerenje koje se i tamo kao i kod nas koristi kao izlika za bilo što.

Usprkos ovome, guvernerka države Kathy Hochul i gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio ne očekuju probleme

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen