Prošle godine u Japanu je rođeno manje od 865 tisuća djece, što je za tu zemlju negativan rekord. Ovakav pad nataliteta zabrinuo je vladajuće koji su se za njegovo rješenje – u tipično japanskom stilu – okrenuli naprednoj tehnologiji. Vlasti su tako odlučile od iduće godine sufinancirati projekte u sklopu kojih se izrađuju aplikacije i servisi za traženje partnera uz pomoć umjetne inteligencije.

Japan ima jednu od najnižih stopa rasta broja stanovnika u svijetu, pa se vlasti nadaju da će njihove subvencije za ovu tehnologiju, u iznosu od oko 19 milijuna dolara, barem malo pomoći da se popravi demografska slika nacije.

AI će vam pronaći ljubavnicu/ka

U toj zemlji već postoje brojne platforme za pronalaženje partnera, neke od njih koriste i algoritme umjetne inteligencije u pronalaženju i spajanju “idealnih” parova, sve na temelju podataka o samcima koje oni upisuju u obrasce pri otvaranju profila. Osnovni modeli uzimaju u obzir tek manji broj karakteristika poput dobi ili primanja pojedinaca, a cilj novih AI sustava jest iskoristiti daleko više inputa, primjerice hobije, osobne vrijednosti i slično, kako bi rezultati spajanja partnera bili bolji. Naravno, i kako bi to dovelo do većeg broja novorođenih malih Japanaca.

Svima koji odluče implementirati umjetnu inteligenciju u svoje platforme

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen