Podsjetimo se ukratko kako je tekla priča s Uberom u Londonu. Prije nešto više od tri godine, u rujnu 2017., ova je kompanija u britanskoj prijestolnici bila ostala bez dozvole za rad. Razlog tome bili su mnogobrojni propusti vezani za javnu sigurnost, pa je gradska kompanija koja nadzire javni prijevoz Transport for London (TfL) odlučila da Uber nije zaslužio produženje licence. Ista je trebala biti suspendirana nakon njezinog isteka 30. rujna te godine, no posljedična žalba Ubera odgodila je oduzimanje licence dok se sudski postupak ne dovrši.

Nakon toga, u ljeto 2018. godine, uslijedio je nastavak priče. Uber je tada dobio uvjetnu licencu za prijevoz putnika u Londonu za narednih 15 mjeseci, ali pod uvjetom da se pridržava strogih pravila koje su gradske vlasti i TfL postavili. Po isteku navedenog roka, TfL je, u studenome prošle godine, objavilo kako Uber nije bio zadovoljio kriterije za obavljanje usluga prijevoza u Londonu, pa je stvar ponovno završila na sudu.

Spašeno 45.000 radnih mjesta

U konačnici je, početkom ovog mjeseca, obavljeno četverodnevno zasjedanje sudskog vijeća, a danas je i službeno objavljeno kako će Uber ipak moći nastaviti raditi u Londonu. Unatoč “povijesnim propustima”, navodi sudac u ovom slučaju, Uber je <a

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen