Nakon što je Waymo (u vlasništvu Alphabeta) u Phoenixu ponudio uslugu prijevoza putnika svojim autonomnim vozilima, Cruise je objavio informaciju kako i oni uskoro kreću s testiranjem autonomnih vozila u realnim uvjetima – bez sigurnosnog vozača za volanom. Naime, i do sada su autonomnim vozilima upravljala računala, ali su se iz sigurnosnih razloga u njima nalazili i vozači kako bi mogli na vrijeme reagirati na nepredviđene situacije koje vozilo možda i nije prepoznalo kao problem zbog čega bi umjesto da se zaustavi nastavilo vožnju i tako možebitno prouzročilo nesreću.

No, kad-tad autonomna vozila da bi to ona uistinu i bila morat će na cestu samostalno, bez sigurnosnog vozača kako bi se u realnim uvjetima moglo testirati njihove mogućnosti. Na ulicama San Francisca do kraja ove godine prometovat će pet autonomnih vozila tvrtke Cruise (odjel autonomnih vozila unutar tvrtke General Motors). San Francisco se zbog svojih brdovitih, zavojitih i prometom zakrčenih cesta čini idealnim za takav jedan test.

[embedded content]

Prema pisanju Ars Technice, iz Cruisea su izvijestili kako su u prošli četvrtak od kalifornijskog Odjela za motorna vozila dobili dozvolu za početak testiranja. Kako smo naveli, u testiranju

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen