Jučer je u Južnoj Koreji preminuo čovjek koji je najzaslužniji za trenutačnu poziciju Samsunga kao jednog od svjetskih lidera u području tehnologije, Lee Kun-hee. Posljednjih šest godina, od teškog infarkta 2014. godine, proveo je u bolničkoj postelji, u teškom stanju, kojem je podlegao u 79. godini.

Lee Kun-hee rođen je 9. siječnja 1942. godine, u Južnoj Koreji (tada po japanskom okupacijom). Od oca je naslijedio veliku tvrtku koja je poslovala u raznim područjima, od trgovine ribe, poljoprivrede, pa sve do maloprodaje i prodaje osiguranja. Lee je tamo počeo raditi 1968. godine, a na čelo Samsunga došao je 1987., dva tjedna nakon očeve smrti.

Nakon toga počela je velika transformacija Samsunga u ono što po tim imenom poznajemo danas. Lee Kun-hee preusmjerio je kompaniju prema modernim tehnologijama, počeo ulagati u istraživanje i razvoj, te započeo s proizvodnjom televizora. Ostalo je, kako se običava reći – povijest.

Samsung grupa danas je jedna od najvećih svjetskih kompanija, proizvodi gotovo sve što se u tehnološkom svijetu može zamisliti, a pokojni Lee Kun-hee bio je najbogatija osoba Južne Koreje s vrijednošću bogatstva procijenjenom na 21 milijardu dolara. Njegov odlazak znači i da će borba za nasljedstvo te kontrolu kompanije kulminirati.

Lee Kun-hee imao je troje djece, a

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen