Unatoč globalnoj pandemiji i ekonomskim izazovima koji je prate, peta generacija telekomunikacijske tehnologije 5G implementira se četiri puta brže nego što je to bio slučaj s 4G mrežom, navodi udruženju bežične tehnologije koje okuplja vodeće pružatelje i proizvođače telekomunikacijskih usluga u Sjevernoj i Južnoj Americi 5G Americas.

5G tehnologija je daleko najbrže rastuća komunikacijska tehnologija u povijesti, do sada je, prema podacima Omdia, u svijetu od 2019. do kraja trećeg kvartala ove godine registrirano 225 milijuna 5G pretplatnika. Toliki broj pretplatnika 4G je ostvario tek 4 godine nakon početka uvođenja. U odnosu na treći kvartal ove godine od rujna se u svijetu bilježi rast 5G pretplata od čak 66 posto tako da je procjena da će ih na kraju 2020. godine biti 236 milijuna.

U trećem kvartalu ove godine u svijetu je registrirano pokretanje 29 novih 5G mreža te je njihov broj narastao na 143. Prema procjenama TeleGeografije broj komercijalnih 5G mreža u svijetu na kraju ove godine bit će 180.

Samo 20

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen