Prema podacima Dell’Oro Group za izvještajno razdoblje trećeg tromjesečja 2021. godine (Q3 2021) koje obuhvaća sve programe telekomunikacijske infrastrukture (širokopojasni pristup, mikrovalni i optički prijenos, mobilnu jezgru i radio pristupnu mrežu RAN, SP usmjerivači…) pozitivni trendovi koji su obilježili šire tržište telekomunikacijske opreme u prvoj polovici 2021. godine (H1 2021) produžili su se i na treće tromjesečje, koje je šesto uzastopno tromjesečje rasta na godišnjoj razini. Globalno tržište telekomunikacijske opreme procjenjuje se na 100 milijardi američkih dolara.

Šest tromjesečja rasta

Nerevidirani podaci upućuju da je cjelokupno tržište telekomunikacijske opreme napredovalo za 6% u tromjesečju na godišnjoj razini, odnosno prema trećem tromjesečju 2020. godine (Q3 2020) te 9% u odnosu na od početka godine. Rast tržišta u prvom tromjesečju 2021. godine (Q1 2021) bio je potaknut potražnjom za bežičnom i fiksnom opremom.

— tekst se nastavlja nakon oglasa —

Većina dobavljača nije imala problema u lancima opskrbe u prvoj polovici ove godine (H1 2021), no poremećaji opskrbnog lanca pogoršali su se u trećem tromjesečju (Q3 2021), iako ne toliko da poremete rast tržišta.

Analiza tržišta upućuje da je zajednički globalni udio vodećih dobavljača ostao relativno stabilan između 2020. i prvog

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen