United Grupa, telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, jučer je objavio kako je potpisao ugovor o preuzimanju Nova Broadcasting Group, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi, od Advance Media Group. U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Očekuje se da će transakcija biti završena početkom sljedeće godine, nakon uobičajenih odobrenja regulatornih tijela. Dio Nove su NOVA TV, nacionalna televizija u Bugarskoj, 10 televizijskih kanala, najveća online platforma – Net Info, koju svakog mjeseca prati u prosjeku čak 80 posto stanovnika te zemlje i četiri radio stanice.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe izjavila je: „Izuzetno smo zadovoljni postignutim dogovorom. Kupujemo uspješnu kompaniju od dva istaknuta poduzetnika s velikim izgledima za daljnji rast u okviru Grupe. Nova akvizicija je u skladu sa cjelokupnom strategijom poslovanja United Grupe koja posjeduje telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima poslujemo. Nova Broadcasting Group upotpunjuje naš postojeći medijski portfelj i uvjerena sam da ćemo pronaći sinergiju koja će nam na svakom tržištu omogućiti daljnja ulaganja u lokalni sadržaj koji će brzo doći do publike.“

Georgi Domuschiev, izvršni direktor Advance Media Group rekao je:

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen