Rijeci već gotovo desetljeće djeluje Visoka poslovna škola PAR, jedina privatna visokoobrazovna ustanova u gradu i županiji.

O specifičnosti tamošnjih studijskih programa, svladavanju jaza između znanosti i gospodarstva, projektima, ali i značaju titule Europske prijestolnice kulture, što Rijeka postaje od sutra 1. veljače, za Poslovni dnevnik govori dekanica PAR-a Gordana Nikolić.

Prva ste privatna visokoobrazovna institucija u Primorsko-goranskoj županiji, još od 2011. Koliko je izazovno voditi obrazovnu instituciju koja isključivo ovisi o tržištu?
Visoka poslovna škola PAR još uvijek je jedina privatna visokoobrazovna institucija u PGŽ, a ja sam još uvijek jedina žena vlasnica visokoškolske ustanove u RH, tako da izazova ima s više strana. U današnje vrijeme biti poduzetnik svakako je zahtjevno, pogotovo u ovom sektoru, ali ljudi prepoznaju da je obrazovanje važno i da se uvijek isplati ulagati u sebe. Uvijek se trudimo kvalitetu našeg studijskog, ali i ostalih programa koje nudimo, konstantno držati na visokoj razini. Kod stručnih studija je velika prednost što osim teorijskih nude i praktična znanja kroz stručnu praksu.

Jedan od ciljeva PAR-a je i bolje povezati obrazovni sustav i gospodarstvo. O tome je prošli tjedan u Zagrebu bio panel na kojem je zaključeno da akademska zajednica kao da je ‘cijepljena’ od toga da se hvata

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen