Odlučili ste se, da ćete doma promijeniti zidne i druge lampe? Onda je svakako pravo vrijeme, da odaberete u novim lampama i LED žarulje, jer njihove cijena je dosta povoljna, a pored toga ćete sa njima uštedjeti i kod elektrike!
Sama cijena tih žarulja je na početku nekoliko viša od onih klasičnih žarulja, koje su se u našim domovima upotrebljavale dugi niz godina, ali kad ih jednom počnete upotrebljavati, na vašim režijama će se jako brzo poznati, da ste za vaš doma napravili nešto korisno!

led-žarulje

Kad ćete jednom doma donijeti nove lampe, onda ćete za njih trebati i nove LED žarulje. Jer su mnogi od nas duge godine kupovali obične žarulje, tu može doći do problema – kakvu žarulju sada odabrati, kakve snage, kakvog navoja i sve ostalo, što je o tome potrebno znati – naravno, sve te stvari utječu i na cijenu same žarulje, pa je tako potrebno birati među pravom svijetlošću i ostalim stvarima, koje će nam žarulja ponuditi!

YouTube video

Za početak je dobro znati, da LED žarulje ne označujemo više u Watima, već u Lumenima! Pa kad počnete birati, evo vam savjet – žarulje, koje su danas označavaju sa 400lm, svijetliti će isto, kao na primjer one stare, koje su na sebi nosile oznaku 40W. Ako kupite žarulju sa oznakom 1000lm, to bih mogla biti jako slična snaga, kao što je nekad bilo označeno 75W. Pa sada kad znate to, možete početi tražiti gdje ćete sve to kupiti!

led_lampa

Naravno, mogućnosti danas imate mnogo – velike, male žarulje, sa takvim ili onakvim grlom, pa ako nemate pojma, što bih odabrali, onda potražite pomoć u kojoj od trgovina, koje prodaju te žarulje – cijena tih LED žarulja i nije tako jeftina, da bi ih mogli pogrješno kupovati – kad idete, uzmite prave, jer na takav način ćete u vaš dom jako brzo donijeti novost, koje će vam pomoći štedjeti vaš novac!

Članci u istoj kategoriji: