Jedna od glavnih prednosti Androida je njegova prilagodljivost. Stoga ne čudi što se većina proizvođača pametnih telefona odlučuje na izdavanje vlastitog operacijskog sustava. Iako je svima njima baza i dalje Android, korisničko iskustvo se zna razlikovati od uređaja do uređaja, a razlog tomu je upravo izmijenjeni Android.

Xiaomi tako na svojim uređajima isporučuje MIUI, Huawei EMUI, OnePlus OxygenOS… koji se međusobno dosta razlikuju iako su im temelji na Androidu kojeg koristi i Google za svoje Pixel uređaje. Jedine dvije tvrtke koje isporučuju čisti Android, onakvim kakvim ga je zamislio Google, su Nokia i Google. Stoga ne čudi što je Vivo 2014. godine za svoje pametne telefone razvio FunTouchOS.

Zahvaljujući njemu tvrtka je dobila mogućnost da se njezini telefoni po nečemu istaknu u odnosu na konkurenciju, pogotovo zadnjih godina kada je većima telefona počela međusobno sličiti kako jaje jajetu. No, čini se kako će uskoro FunTouchOS postati prošlost za Vivo telefone. Idućeg mjeseca Vivo će predstaviti novi telefon – X30 5G, a s njim i novi OS – Jovi OS.

Za sada nema nikakvih informacija o samom operacijskom sustavu, ali se vjeruje kako će se i on temeljiti na Android platformi te kako će glavne promjene biti vezano uz korisničko

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen