Ovoga je tjedna Volkswagen svečano kupcu uručio svoj stotisućiti električno pokretani Golf, jedan od najprodavanijih električnih automobila u proteklim godinama, ali i koji će biti povučen s tržišta

Volkswagen je prilikom predstavljanja nove generacije Golfa najavio kako će novi model dolaziti u pet inačica, no da niti jedna od njih neće biti potpuno električna. Golf će nastaviti s hibridnim i klasičnim motorima, dok će za potpunu elektrifikaciju prijevoza biti “zadužena” Volkswagenova platforma MEB i, za početak, linija vozila pod zajedničkim nazivom ID.

Međutim, dok se ta budućnost ne počne ostvarivati, e-Golfovi iz dosadašnjih generacija i dalje pronalaze svoje kupce. Otkako je 2014. godine lansiran, električni Golf prodan je u 100.000 primjeraka, a upravo jubilarni stotisućiti automobil ovoga je tjedna uručen sretnom kupcu u Volkswagenovoj tvornici u Dresdenu. U toj se tvornici e-Golf sklapa posljednje tri godine.

Nakon e-Golfa stiže ID.3

“e-Golf je bio naš ambasador za e-mobilnost više od pet godina. Današnja isporuka 100.000-tog primjerka potvrđuje da je uspjeh ovog modela ispunio njegovu misiju. Stoga on igra ključnu ulogu u preokretu koji se događa u mobilnosti za mnoge kupce, te postavlja temelje za novi ID.3”, izjavio je Holger B. Santel, njemački šef prodaje i marketinga u Volkswagenu.

Ove će

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen