Njemački se automobilistički koncern priključio sve većoj grupi proizvođača koji urbanu mobilnost budućnosti vide kroz autonomne višenamjenske kapsule na električni pogon

Autonomna vozila na električni pogon koja će prometovati gradskim ulicama u narednim bi godinama i desetljećima trebala biti osnova urbane mobilnosti. Tako misle Mate Rimac i Gordon Murray, tako misle u Citroënu, Hondi i General Motorsu, a čini se kako su u to uvjereni i u Volkswagenu. Oni su na svojem događanju DRIVE. Volkswagen Group Forum predstavili koncept autonomnog robotaksija OnePod.

— tekst slijedi nakon oglasa —

Svestrani robotaksi

Primarna mu je svrha biti autonomno vozilo dostupno na zahtjev. Ovaj koncept ne razlikuje se pretjerano od nekih već viđenih, a trebao bi poslužiti kao platforma s mogućnošću raznovrsne konfiguracije unutrašnjosti. Tako bi OnePod mogao biti shuttle za do četiri putnika, prijevozno sredstvo za obitelji s djecom ili za osobe s invaliditetom, kao i za prijevoz svih drugih osoba (djece, umirovljenika…) koji se inače ne mogu sami kretati gradom.

OnePod se ističe velikim staklenim površinama

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen