Internetom ovih dana kruži šala koja kaže otprilike ovako: “2019. godine su govorili da eSportovi nisu pravi sportovi. 2020. godine eSportovi su jedini sportovi!”. Vidjeli smo već da se pojedini vozači Formule 1 okušavaju u eSports trkaćoj simulaciji rFactor 2, dok u SAD-u vozači NASCAR-a krate vrijeme vozeći virtualne krugove i utrke u simulaciji iRacing.

No, prelazak s piste na virtualne platforme nije svima sjeo baš najbolje. Protekloga je vikenda tako održana virtualna utrka NASCAR automobila u kojoj je, među ostalima, sudjelovao i jedan od poznatijih vozača u ovoj seriji, Bubba Wallace Jr. U toj se utrci dogodilo nešto što je prilično uobičajeno na pravoj stazi – sudar u kojem je njegov automobil bio (virtualno, dakako) potpuno uništen.

Virtualni problemi i stvarne posljedice

No, potom se dogodilo ono što se događa samo u e-utrkama. Wallaceov automobil je respawnao u boksu i dao mu priliku da se vrati na stazu. Temperamentni je Bubba to prokomentirao riječima: “Eto, zato ovo ne doživljavam ozbiljno”, uzviknuo “Peace out!”, te napustio igru. Ovaj rage quit možete pogledati u isječku s njegovog Twitch streama:

Bubba, međutim, nije imao na umu da je bila riječ o sponzoriranom događaju, iako se utrka održavala samo na ekranu računala. Na njegov

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen