Monetizacija ogromne popularnosti WhatsAppa, koji u svijetu koristi preko 1,5 milijarde ljudi, jedan je od većih izazova koji se nalaze pred Facebookom još otkako su ovu aplikaciju otkupili 2014. godine. Upravo ubacivanje oglasa u aplikaciju koja za to izvorno nije bila zamišljena bio je jedan od razloga razlaza Facebooka i pokretača WhatsAppa Jana Kouma 2018. godine.

Mark Zuckerberg od tada je želio iskoristiti potencijal chat aplikacije i u nju početi plasirati oglase. Oni su se isprva trebali pojavljivati unutar kartice “Status” kako ne bi bili pretjerano nametljivi. Međutim, sada WSJ doznaje kako je Facebook odustao od ovog plana, koji je trebao biti službeno pokrenut početkom ove godine.

WhatsApp do daljnjega, dakle, neće prikazivati reklame svojim korisnicima. Umjesto toga, napori vezani uz monetizaciju koncentrirat će se na promociju WhatsAppa za poslovne korisnike i mogućnosti da kompanije sa svojim klijentima komuniciraju putem ove aplikacije. Drugi smjer u kojem vide mogućnost zarade od chat aplikacije jest

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen