Hrvatski Telekom nastavlja s digitalizacijom gradova, općina i otoka u Hrvatskoj, a posljednji primjer predstavlja realizacija projekta besplatnog WiFi interneta u Gradu Korčuli. Time je HT građanima Korčule, kao i turistima koji posjećuju taj grad, omogućio besplatan Internet na područjima javnog okupljanja.

Korčula je jedan od gradova i općina kojima je u sklopu inicijative WiFi4EU dodijeljen vaučer u iznosu od 15.000 eura, nakon čega je odabrao Hrvatski Telekom kao izvođača koji će tehnološki omogućiti javni besplatni WiFi Internet.

“Prilikom realizacije ovog projekta izazov je predstavljalo uklopiti svu infrastrukturu i pristupne točke u staru gradsku jezgru te optimizirati mrežu kako bismo dobili što veću pokrivenost, kako u uličicama, tako i na šetnici uz zidine i gradskim plažama”, izjavio je gradonačelnik Grada Korčule Andrija Fabris.

Deset pristupnih točaka u Korčuli

 U sklopu inicijative WiFi4EU Europska komisija pokreće projekte kojima sufinancira visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane na javnim mjestima poput, primjerice, parkova, trgova, javnih zgrada, knjižnica, muzeja. Na području Grada Korčule instalirano je deset WiFi pristupnih točaka, koje su spojene i integrirane s gradskom telekomunikacijskom mrežom te pokrivaju lokacije istočne strane grada kao i najfrekventnija mjesta.

“Ponosni smo što gradovi i općine prepoznaju upravo Hrvatski Telekom kao pouzdanog tehnološkog partnera, koji će njihovim građanima omogućiti

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen