Lei Jun, prvi čovjek Xiaomija, tijekom dana posvećenoga investitorima u ovu kompaniju, najavio je da će u njihovim pogonima serijska proizvodnja električnih automobila započeti već u prvoj polovici 2024. godine.

Podsjetimo, oni su za te svrhe prošloga mjeseca registrirali kompaniju Xiaomi Automobile u kojoj su već tada imali oko 300 zaposlenika. Isto tako, u narednih 10 godina Xiaomi bi u automobilski biznis trebao uložiti čak 10 milijardi američkih dolara, a trenutačno se bave istraživanjem tržišta, korisničkih preferencija te obavljanjem potrebnih inspekcija u dobavnom lancu koji bi trebao poslužiti za proizvodnju električnih vozila.

900.000 automobila u tri godine

Razvoj automobila inače je višegodišnji projekt, za koji i najvećima treba barem pet godina, pa stoga rok od nešto više od dvije godine – od ideje do serijske proizvodnje – zvuči prilično ambiciozno. Nakon što je CEO kompanije javno iznio planove, a kasnije ih je na kineskoj društvenoj mreži Weibo potvrdio i direktor međunarodnog odjela marketinga Zang Ziyuan, cijena dionice Xiaomija na burzi u Hong Kongu porasla je za oko 5%.

U međuvremenu je ubrzano i zapošljavanje u podružnici Xiaomi Automobile. Kinezi za sada ne otkrivaju hoće li električne automobile proizvoditi i prodavati pod svojom markom, ili će ih samo razvijati i proizvoditi za

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen