Ručni sat koji je za Bugatti izradila kompanija Jacob&Co posveta je modelu Chiron, u svojoj prozirnoj unutrašnjosti ima ugrađen funkcionalan motor sa 16 cilindara, amortizere, bregastu osovinu i još gotovo 600 dijelova. Cijena mu je 280.000 dolara

Bugatti Chiron Tourbillon nije naziv, kao što bi se očekivalo, kakvog ultraskupog i brzog superautomobila, već – ručnog sata. Dakako, uz Bugattijevo ime ponovno se vežu luksuz, ručna izrada, fantastičan dizajn i visoka cijena, čak i kada je riječ o satu. Dakako, sat je sve samo ne običan.

Izrađen od najskupljih materijala, unutar kućišta od titana i ispod safirnog stakla ovaj nevjerojatni komad tehnologije ima ugrađen satni mehanizam, ali i neuobičajen dodatak. Kako bi prenio duh Bugatti Chirona, kojem je posvećen, ovaj sat osim svojeg primarnog mehanizma donosi i malenu repliku potpuno funkcionalnog Bugattijevog W16 motora.

Pritiskom na krunu sata pokreće se minijaturni motor, zajedno s bregastom osovinom koja se okreće i pokreće klipove unutar prozirne glave “motora”, a tu su za dodatni dojam čak i dva funkcionalna turbopunjača te amortizeri.

Izrada jedinstvenog primjerka ovog sata trajala je godinu dana, a ukupno je sačinjen od 578 dijelova. Veličina mu je 54×44 centimetra, pa bi se lako mogao uklopiti na bilo čije zapešće.

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen