U Kijinoj tvornici u Hwasungu pokrenuta je proizvodnja hibridnog Sorenta, njihovog najuspješnijeg SUV-a koji će po prvi puta s ovim modelom biti elektrificiran

Kia je pokrenula proizvodnju novog hibridnog Sorenta koji predstavlja prvu elektrificiranu verziju ovog sportskog terenca. Sorenta 4. generacije proizvode u tvornici u južnokorejskom gradu Hwasung, gdje ser proizvode sve tri izvedbe (hibrid, dizel i benzin). Prvi hibridni primjerci iz južnokorejske tvornice bit će namijenjeni europskim tržištima, poručili su iz južnokorejske kompanije.

Više od 3 milijuna prodanih primjeraka Sorenta

SUV Sorento je već gotovo dva desetljeća jedan od glavnih modela Kije, a od lansiranja 2002. do danas su ih širom svijeta prodali više od 3 milijuna. Prodaja novog modela u Europi kreće ujesen, a krajem godine novi će Sorento po prvi puta biti u ponudi i kao plug-in hibrid.

Novi hibridni Sorento

Novi Sorento je prvo vozilo, nastalo na Kijinoj platformi za srednje velike sportske terence nove generacije. Platforma s velikom karoserijom, koja maksimalno iskorištava prtljažni i putnički prostor, Sorentu jamči da će biti jedan od najsvestranijih i najprostranijih SUV-ova s tri reda sjedala. Pored toga, novi elektrificirani pogoni Smartstream osiguravat će manju potrošnju goriva, niže emisije i bolje performanse.

Sorentov hibridni elektrificirani pogon Smartstream raspoloživ je u kombinaciji

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen