Zoom, poznati servis za video pozive dosta je rastao za vrijeme epidemije koronavirusa i po profitu i po broju korisnika. Sada po uzoru na druge veće tvrtke planiraju predstaviti novi zaslon na dodir za korisnike koji su prisiljeni svoj posao obavljati od doma.

Uređaj pod imenom Zoom For Home – DTEN ME u prodaju stiže u kolovozu s cijenom od 599 dolara. Bazirati će se na 27-inčnom zaslonu na dodir u kombinaciji s tri pametne web kamere, osam mikrofona s uklanjanjem šuma te već unaprijed instaliran Zoom softver.

Sučelje uređaja omogućuje jednostavni pristup funkcijama Zooma kao što su sastanci i kontakti, ali i drugim funkcijama kao što je sinkronizacija s kalendarom korisnika te prikaz nadolazećih sastanaka na zaslonu (jedan pritisak na zaslon vodi na taj sastanak).

Moguće je i podijeliti sadržaj DTEN zaslona tako da se poveže s telefonom ili prijenosnim računalom putem takozvanog ultrasoničnog uparivanja. Tehnologija na kojoj se bazira takvo uparivanje slična je Bluetoothu, no umjesto radio u ovom slučaju za spajanje uređaja se šalju zvučni signali od 18 do 22 kHz koje ljudi uglavnom ne mogu čuti.

Proizvođač uređaja je Zoomov partner, tvrtka DTEN koja se specijalizirala za razvoj uređaja za videokonferencije. Iz Zooma za budućnost najavljuju i druge

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen