Zoom je još u veljači najavio da će besplatnim korisnicima omogućiti korištenje automatskog generiranja titlova kako bi svoju platformu za videokonferencije učinili dostupnijom osobama s invaliditetom. Kao što je prvobitno i obećano, značajka je nakon gotovo devet mjeseci postala dostupna, objavila je tvrtka na blogu. 

“Važno nam je da se svi mogu uspješno povezati, komunicirati i sudjelovati koristeći Zoom. Bez odgovarajućih alata za pristupačnost, osobe s invaliditetom suočavaju se s velikim preprekama pri korištenju videokonferencijskih rješenja”, objašnjava Zoomova voditeljica marketinga i proizvoda, Theresa Larkin, ističući da je omogućavanje korištenja automatskog generiranja titlova besplatnim korisnicima, upravo jedna od glavnih dijelova tvrtkine misije. 

Kako bi se titlovi prikazivali u videokonferencijama, potrebno je da se administrator prijavi na Zoom web portal, otiđe na “account management” u navigacijskom izborniku, potom klikne na “account settings”, pa “meeting” i naposlijetku uključi automatsko generiranje titlova u “in meeting (advanced)” odjeljku. 

Naime, tvrtka je do sada nudila automatsko generiranje titlova samo onim korisnicima koji su se odlučili na plaćeni Zoom paket, što je izazvalo brojne kritike, jer gluhe i nagluhe osobe nisu normalno mogle koristiti platformu za videokonferencije, već su morali platiti ili se snalaziti na druge načine, piše The Verge. 

Unatoč tome, činjenica je da Zoom aktivno radi na poboljšavanju korisničkog iskustva, pogotovo kada su u pitanju korisnici s invaliditetom, pa su tako tijekom prošle godine dodali i podršku za čitač ekrana za slijepe. Osim toga, omogućili su i

Nastavak članka … – Izvor članka

Članci u istoj kategoriji:

    Nije pronađen