Profesionalna kvaliteta šminke koja je pristupačna svima od samih početaka bio je cilj kozmetike NYX. Skromni počeci uz mnogo truda i rada u proteklih dvadeset godina pretvorili su brend NYX u pravo malo kozmetičko carstvo, a priča o uspjehu inspirirala je mnoge da svoje mjesto pod suncem pokušaju pronaći upravo u svijetu kozmetike. 

Neosporiva kvaliteta, lijep dizajn i širok asortiman kozmetike koja odgovara na sve potrebe modernog kupca doveli su ih do razine svjetski poznatog brenda koji skriva ponešto za sve i omiljeni je odabir mnogih. Od amatera i zaljubljenika u šminku do profesionalaca koji se šminkanjem bave godinama.

Početak ovog kozmetičkog brenda

Danas vrlo popularna kozmetika NYX svjetlo dana ugledala je 1999. godine u Los Angelesu, kada je dvadesetpetogodišnja Toni Ko odlučila ostvariti svoj san. Kada je imala trinaest godina, Tonina se obitelj iz prijestolnice industrije ljepote, Južne Koreje, preselila u Kaliforniju. 

U to doba tržište kozmetike bilo je puno proizvoda koji su cijenom bili pristupačni mlađim generacijama, ali ipak, njihova kvaliteta često je ostavljala korisnice nezadovoljne. Upravo radi toga, Toni je odlučila uzeti stvar u svoje ruke, u nadi da će upravo kozmetička tvrtka NYX biti ta koja će u svijet kozmetike donijeti dugo očekivane promjene.

Vrtoglavi uspjeh kozmetičkih proizvoda

Prvi proizvod kozmetike NYX bile su jumbo olovke za oči. U prvo vrijeme, ovaj brend nije se reklamirao standardnim načinima, već su se informacije o njemu prenosile usmeno između profesionalnih make up artista. Prodaja se uskoro proširila na šire tržište, uz veliki uspjeh. Već u prvoj godini, jumbo olovke za oči donijele su profit od oko 2 milijuna dolara. 

Ironično, pravu eksploziju za NYX kozmetičke proizvode donijela je ekonomska kriza koja je mnoge natjerala da pronađu jeftiniju zamjenu za skupe kozmetičke proizvode koje su do tada koristili. NYX šminka pružila je upravo ono što je tada bilo potrebno – šminku profesionalne kvalitete po cijenama pristupačnim svima.

Kozmetika bez okrutnosti

2014. Toni Ko prodala je kozmetiku NYX L’Orealu za oko 500 milijuna dolara, otvorivši vrata svijeta svom brendu. NYX kozmetika danas se prodaje diljem svijeta te je jedan od najpopularnijih brendova. Ipak, ono što ju čini drukčijom od drugih su temelji koje je postavila upravo Toni Ko. 

Ovo je jedan je od rijetkih velikih svjetskih brendova kozmetike koji se može pohvaliti PETA certifikatom o cruelty free proizvodnji kozmetike. Iako se proizvodi majčinske tvrtke testiraju na životinjama, kozmetika NYX zadržala je svoj cruelty free status te nije prisutna na tržištima koja zahtijevaju testiranje na životinjama, poput Kine. Uz to, u svom asortimanu također nudi i niz veganskih opcija koje u svom sastavu nemaju nikakve životinjske produkte, poput na primjer pčelinjeg voska.

Savršeni početak za sve žene koje vole šminkanje

Tražite li kozmetiku kojom ćete stvoriti izgled savršeno njegovane i lijepe kože, ovaj brend u svom asortimanu skriva niz proizvoda koji će vas obradovati. Važno je napomenuti kako širok asortiman sadrži:

  •  baze
  •  tekuće, rasute i pudere u kamenu
  •  korektore
  •  primere
  •  palete za konturiranje u pregršt različitih tonova
  •  kistove i spužvice za nanošenje

Tako ćete bez obzira na boju kože lako pronaći proizvod koji odgovara vašem tenu. Uz to, svi proizvodi su trajni, kvalitetni i stvoreni tako da odgovaraju svakoj koži i ne izazivaju dodatne probleme nakon korištenja.

YouTube video

Zavodljiv izgled uvijek se traži

Usne i oči dva su dijela lica na koja posebno obraćamo pozornost tijekom šminkanja. Kozmetika NYX u svom asortimanu ima mnoge proizvode koji će vam pomoći da stvorite svoj savršen izgled, bilo da se radi o šminki za svaki dan ili neki poseban, svečani događaj.

Palete sjenila, olovke i tuševi za oči, maskare i umjetne trepavice, setovi za uređenje obrva, setovi za usne, razni ruževi i olovke za usne te sjajila ponudit će kvalitetne i trajne opcije šminke za sve uvjete, dok će odgovarajući kistovi i spužvice omogućiti besprijekorno nanošenje.

Kistovi i spužvice

Dobar odabir kistova i spužvica jednako je važan kao i odabir kvalitetne kozmetike, kada je u pitanju stvaranje kreativnog i lijepog izgleda. NYX kozmetički proizvodi sadrže i mnoge kistove i spužvice za nanošenje šminke koji će vam pomoći da kreirate prekrasne i unikatne izglede uz što manje muke i što više užitka.

Besprijekorno blendanje, lako nanošenje i preciznost upravo je ono što želite pronaći u alatu za šminkanje, a kistovi i spužvice ovog brenda pružaju vam upravo to.

Članci u istoj kategoriji: