Djeca i igračke

Društvene igre prate čovječanstvo od davnina

Društvene igre popularan su način razonode u grupama prijatelja već stoljećima. Bilo da se radi o strategiji, poučnim igrama, igrama na sreću ili pak onima koje će vas natjerati da pokažete svoje znanje, društvene igre prije svega osmišljene su za zabavu i razbibrigu. Popularne su među svim uzrastima, od onih najmlađih do onih najstarijih, a također su odličan način za prelaženje generacijskog jaza koji često otežava razumijevanje i komunikaciju među starima i mladima. Bez obzira koju vrstu volite, sigurno postoji igra u kojoj biste uživali. (više…)
Continue Reading
Djeca i igračke

Drveni vlakovi su mnogima simbol djetinjstva

Razlog zašto su drvene igračke toliko popularne leži i u činjenici da su vrlo čvrste i dugotrajne te se nerijetko prenose s generacije na generaciju. A kada su u pitanju konkretno vlakovi igre zasigurno neće nedostajati. Djeca se itekako vole igrati s njima, slagati ih u kompozicije. Za razliku od plastičnih, koje se često mogu i polomiti, drveni će sigurno puno duže trajati. To znači da se pri padovima s visine, koji su kod djece neizostavni, neće polomiti. (više…)
Continue Reading
Djeca i igračke

Sjajna igračka za sve djevojčice

Sva djeca, gdje god da se nalazila i koliko god godina imala, imaju veoma bujnu maštu. Postoje igračke koje dodatno mogu rasplamsati tu njihovu maštu i uz pomoć kojih mogu stvoriti vlastiti svijet u kojima su oni glavni, za razliku od realnog svijeta. Kućice za djevojčice omogućavaju upravo to svim djevojčicama koje su imale priliku da se igraju s njima. U ovim kućicama djevojčice imaju priliku da stvore raspored, zavedu red i dobiju potpuno poslušnost od „stanovnika njihovog zamišljenog svijeta“. Ovo je jako bitno za djevojčice, jer možete promatrati na koji način oni doživljavaju vas kao roditelje kao i svijet oko sebe, pa tako možete poraditi na tome ako postoji nekakav problem. (više…)
Continue Reading
Djeca i igračke

Poganjač

Drvene guralice Kao i svake druge evo tako i ove godine su veliki hit među mladim i razigranim zasigurno drvene guralice. Ta bicikla, koja praktično nisu bicikla, djeci nude mogućnost da razviju sposobnost koordinacije i lovljenja ravnoteže bez opasnosti, da bi pali i povrijedili se. Guralice, kao što i samo ime kaže, nemaju pedala, pogone ga djeca sa svojim nogama. Tako je lovljenje ravnoteže jednostavno, a isto tako je i brzina ovisna samo od pogona dječjih nogu. I upravljanje je jednostavno i djetetu nudi mogućnost jednostavne kontrole nad guralicom. Kad je moje dijete primjerno za guralice? Drvene i metalne guralice su primjerni za djecu nad 20 mjeseci starosti. Ovisi i od razvoja djeteta, tamo oko druge godine će vaš mališan biti više nego…
Continue Reading
Djeca i igračke

Najpopularnije društvene igre medju djecom

Iako dolaskom pametnih telefona, računala i tableta na tržište društvene igre ipak ostaju najpopularnija zabava djeci. Vjerovatno zbog svoje jednostavnosti djeca najviše uživaju u jednostavnim društvenim igrama koje i sami znaju osmisliti. Najpopularnije društvene igre su i dalje one najjednostavnije poput Čovječe ne ljuti se i Monopoly ali sve više se igra i mnoge igre. (više…)
Continue Reading
Djeca i igračke

Pchelica nova on-line trgovina

Online kupovina igračaka je sve popularnija. Sve više i više ljudi kupuje preko interneta, umjesto, da bi otišli u klasične trgovine i trošili novac na klasičan način. je jedna internetna trgovina sa zaista izvrsnim izborom kvalitetnih igračaka. Hubelino, Bigjig, Janod, Radio Flyer, Manhattan Toy ako nabrojimo samo neke od njih, su veliki izazov za konkurenciju, koja če teško uspjeti dobaviti istu kvalitetu za ovako dobre cjene. Prečitajte više o trgovini i različitim igračkama te proizvođačima.
Continue Reading
Djeca i igračke

Probudite kreativnost kod vaše djece uz Hubelino igračke

Hubelino je jedan od vodećih njemačkih proizvođača dječjih igračaka. Glavna tvornica nalazi se u gradu Erkelenzu. Sve njihove igračke prošle su razna testiranja od nekoliko neovisnih tvrtki i udovoljavaju svim sigurnosnim standardima. Rade se od najkvalitetnije ABS plastike koja ne ispušta nikakve štetne tvari za djecu. Također, o kvaliteti njihovih proizvoda govori i činjenica da se mogu prati i u perilici posuđa na temperaturama do 40 ˚C. Najpoznatiji su po raznim setovima plastičnih kocki koje su kompatibilne sa popularnim LEGO kockicama. Na taj način se kupnjom njihovih setova kocki mogu proširiti postojeći setovi LEGO kockica. (više…)
Continue Reading
Djeca i igračke

Igrice za decu

Igrice za decu Video igrice su kao vid zabave prisutne i dostupne već više od 30 godina. One su jedinstven i autentičan vid zabave zato što one ohrabruju i mame igrača da on bude deo scenarija igrice a samim tim i deo same igrice. Današnje moderne igrice su toliko sofisticirane da zahtevaju od igrača da konstantno obraća pažnju na igru, nedopuštajući mu ni trenutak pasivnosti. Igrice su interaktivne za razliku od recimo filmova, video igrice uvode igrača u "svoj svet". Ovo ima i pozitivne i negativne uticaje na samog igrača. Mnogo studija i istraživanja je ispitivalo štetnost i korist, kao i uticaj video igrica na igrače pogotovo na one najmladje. U nastavku teksta pročitajte koje su to prednosti i mane…
Continue Reading