Kako bi se odabrala najbolja veličina, dobivenoj mjeri dodaje se pola centimetra. Mjerenje veličine stopala najlakše se dobiva tako da se koristi šablona za mjerenje stopala koja je dostupna u svim trgovinama koje prodaju dječju obuću. Također ih je moguće pronaći na internetu i tako stopalo svoje bebe izmjeriti kod kuće.

Sandale za bebe s velcro pričvršćivanjem
Sandale za bebe s velcro pričvršćivanjem

Kada dođe do isprobavanja dječje cipele ili sandale za bebe, znat ćete da su one odgovarajuće ako na potisak prstom na vrh cipele ne osjetite palac, već vam prst propadne do dna cipele. Kod sandala za bebe to je nešto lakše jer su one većinom otvorene na prednjoj i stražnjoj strani pa je i bez opipa moguće vidjeti jesu li malene ili velike.

Kupnje dječje obuće

Iako ste stopalo vaše bebe možda izmjerili kod kuće, pravo isprobavanje trebalo i ipak ostaviti za odlazak u fizičke trgovine gdje ćete moći na licu mjesta vidjeti odgovaraju li sandale za bebe vašem mališanu. Osim toga, u fizičkim trgovinama postoje obučeni i iskusni prodavači koji vam svojim iskustvom mogu pomoći u odabiru idealnog para obuće za vašeg mališana. 

YouTube video

Stručnjaci savjetuju kako bi u shopping trebalo ići popodne ili navečer kada bebino, kao i stopalo odraslih, malo natekne što će spriječiti kupovanje premale ili preuske obuće. S obzirom da su bebe često nemirne tijekom svakog boravka vani pa tako i shoppinga, dobro je naoružati se strpljenjem, igračkama, grickalicama i ostalim distrakcijama. To će pomoći u zadržavanju vaše bebe mirnom i mirnu kupnju sandala za dječake ili sandala za djevojčice.

Članci u istoj kategoriji: