Kompjuteri i tehnologija

HR domena glavna je Hrvatska domena

Svijet interneta i tehnologije doživljava nevjerojatnu ekspanziju iz godine u godinu. Prisustvo na internetu danas je u potpunosti normalna stvar i gotovo da nema osobe koje ne koristi internet. Sve veća potražnja na internetu zahtjeva i veću ponudu, a ako ste se odlučili kreirati web stranicu, prva stvar koju morate odabrati je HR domena. HR ekstenzija je glavna ekstenzija domene za Hrvatske web stranice, a sve o tome što je domena, kako ju odabrati, koje sve razlikujemo i što Vam sve treba za kreiranje web stranice – pročitajte u daljnjim odlomcima. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Huawei servis u vašoj blizini

Popravke na vašem Huawei uređaju može, u teoriji, odraditi bilo koji servis koji se bavi tom vrstom popravaka. Ipak, odlazak u ovlašteni Huawei servis uvijek je bolja ideja. Tamo se koriste originalni dijelovi, koji dolaze s jamstvom, što je velika prednost ako se problem ponovno ponovi. Uz to, primjerice Huawei servis za mobitel nudi i jamstvo na odrađenu uslugu, čime imate veća prava ako servisom niste zadovoljni. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Spasite važne podatke s diska

Programi za samostalno spašavanje Mnogi će nakon što ustanove da je došlo do kvara diska, bilo hardverskog ili softverskog, prvo pokušati sami riješiti problem. Samostalno spašavanje podataka iz diska moguće je pomoću brojnih specijaliziranih programa koji se mogu pronaći i preuzeti putem interneta. Neki su besplatni, a neke je potrebno platiti. No, oni vam ne mogu ponuditi nikakvo jamstvo da ćete pomoću njih uspjeti spasite sve podatke, ili čak i samo neke od podataka. Sve ovisi o složenosti kvara. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Preko službenog registra do nacionalne domene

Internetski prostor danas je prepun brojnih internetskih stranica. A one se osim po sadržaju razlikuju i po domenama. Ako ih promotrimo malo detaljnije, možemo lako uočiti da se sastoje od tri dijela. Prvi dio čini sam naziv i ovisno za koju vrstu se odlučite, on je proizvoljan ili za njega vrijede neka pravila. Nakon njega dolazi točka, a iza točke ekstenzija. Upravo po njoj možete prepoznati o kojoj vrsti internetske domene je riječ. Najpopularnije su svakako globalne, od kojih je najpoznatija ona s nastavkom com. No, vrlo zanimljive su i nacionalne domene svake zemlje koje se prepoznaju po ekstenziji, odnosno kratici zemlje. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Power bank uvijek uz vas kada je potrebno

On bi trebao biti toliki da pokriva barem jedno punjenje uređaja za koji je namijenjen. Ako ne znate kapacitet uređaja, potražite power bank s kapacitetom od minimalno 3000 mAh. Nadalje, što je taj broj veći, i za njegovo punjenje potrebno više vremena, pa je pametno potražiti onaj koji nudi mogućnost brzog punjenja koje će ga u samo sat do dva do kraja napuniti. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Iphone maske za telefon s Popsocket držačem

Nisu sve Iphone maske za telefon jednake, već se razlikuju osim samog dizajna i prema vrsti. Najpopularnije su silikonske maskice koje štite samo stražnju stranu i rubove uređaja, preklopne maskice koje u zadnje vrijeme nisu previše popularne, bumper maskice koje se postavljaju samo na rubove uređaja, te u zadnje vrijeme sve popularniji Popsocket držači za uređaj. U nastavku možete pročitati o svakoj maskici ponešto i saznati njihove prednosti i mane. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Hosting kao jedna od osnovnih usluga

Hosting putem stranih tvrtki Hosting internetskih stranica možete vrlo jednostavno ugovoriti putem interneta i s bilo kojom tvrtkom u inozemstvu koja to nudi. Izbor je stvarno vrlo velik i tražite li optimalno rješenje, imat ćete puno posla. Naime, brojne tvrtke nude razne prilagođene pakete pa ponekad za istu cijenu možete kod neke druge tvrtke dobiti još neke usluge besplatno. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Provjera domene nikad nije bila lakša

Kada je internet izumljen nitko nije smatrao da će postati ovako velik kao što je danas. Danas su registrirane gotovo sve smislene .com domene, te je internet postao najvažnija stvar u životima mnogih ljudi. Provjera domene s druge strane danas je mnogo lakša nego prije, te svaki registar domena nudi opciju provjera domena i daje pregled slobodnih i zauzetih ekstenzija za određeno ime domene. (više…)
Continue Reading