Kompjuteri i tehnologija

Spasite važne podatke s diska

Programi za samostalno spašavanje Mnogi će nakon što ustanove da je došlo do kvara diska, bilo hardverskog ili softverskog, prvo pokušati sami riješiti problem. Samostalno spašavanje podataka iz diska moguće je pomoću brojnih specijaliziranih programa koji se mogu pronaći i preuzeti putem interneta. Neki su besplatni, a neke je potrebno platiti. No, oni vam ne mogu ponuditi nikakvo jamstvo da ćete pomoću njih uspjeti spasite sve podatke, ili čak i samo neke od podataka. Sve ovisi o složenosti kvara. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Preko službenog registra do nacionalne domene

Internetski prostor danas je prepun brojnih internetskih stranica. A one se osim po sadržaju razlikuju i po domenama. Ako ih promotrimo malo detaljnije, možemo lako uočiti da se sastoje od tri dijela. Prvi dio čini sam naziv i ovisno za koju vrstu se odlučite, on je proizvoljan ili za njega vrijede neka pravila. Nakon njega dolazi točka, a iza točke ekstenzija. Upravo po njoj možete prepoznati o kojoj vrsti internetske domene je riječ. Najpopularnije su svakako globalne, od kojih je najpoznatija ona s nastavkom com. No, vrlo zanimljive su i nacionalne domene svake zemlje koje se prepoznaju po ekstenziji, odnosno kratici zemlje. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Power bank uvijek uz vas kada je potrebno

On bi trebao biti toliki da pokriva barem jedno punjenje uređaja za koji je namijenjen. Ako ne znate kapacitet uređaja, potražite power bank s kapacitetom od minimalno 3000 mAh. Nadalje, što je taj broj veći, i za njegovo punjenje potrebno više vremena, pa je pametno potražiti onaj koji nudi mogućnost brzog punjenja koje će ga u samo sat do dva do kraja napuniti. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Iphone maske za telefon s Popsocket držačem

Nisu sve Iphone maske za telefon jednake, već se razlikuju osim samog dizajna i prema vrsti. Najpopularnije su silikonske maskice koje štite samo stražnju stranu i rubove uređaja, preklopne maskice koje u zadnje vrijeme nisu previše popularne, bumper maskice koje se postavljaju samo na rubove uređaja, te u zadnje vrijeme sve popularniji Popsocket držači za uređaj. U nastavku možete pročitati o svakoj maskici ponešto i saznati njihove prednosti i mane. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Hosting kao jedna od osnovnih usluga

Hosting putem stranih tvrtki Hosting internetskih stranica možete vrlo jednostavno ugovoriti putem interneta i s bilo kojom tvrtkom u inozemstvu koja to nudi. Izbor je stvarno vrlo velik i tražite li optimalno rješenje, imat ćete puno posla. Naime, brojne tvrtke nude razne prilagođene pakete pa ponekad za istu cijenu možete kod neke druge tvrtke dobiti još neke usluge besplatno. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Provjera domene nikad nije bila lakša

Kada je internet izumljen nitko nije smatrao da će postati ovako velik kao što je danas. Danas su registrirane gotovo sve smislene .com domene, te je internet postao najvažnija stvar u životima mnogih ljudi. Provjera domene s druge strane danas je mnogo lakša nego prije, te svaki registar domena nudi opciju provjera domena i daje pregled slobodnih i zauzetih ekstenzija za određeno ime domene. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Trendovi oglašavanja se mijenjaju

Postoje različite vrste online oglašavanja: Prikazi reklama na raznim mjestima u obliku teksta, videozapisa, animacija i dr. PR oglašavanje – sponzorirani članci, objave i poveznice Kontekstualno oglašavanje – korištenje raznih oglašivačkih mreža, kao što su Google, Etarget i drugi, za pridobivanje ciljane publike Društvene mreže – reklame na različitim društvenim mrežama (Facebook, Instagram, Twitter, itd.) Razne druge vrste izvedene iz glavnih oblika (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Provjera domene je prvi korak do željene domene

Svi oni koji su se odlučili predstaviti na Internetu, moraju od nekud početi. Prvi korak je svakako izrada web stranica. To možete učiniti sami ili dati nekome da to učini za vas. Idući koraci vezani su uz ugovaranje usluga koje su vam potrebne da biste svoje stranice postavili na Internet. Tako će vam trebati hosting i domena. Nakon što ste ugovorili hosting, potrebno je još registrirati domenu. A prije svake registracije mora se proći proces provjera domene kako bi sustav provjerio je li domena koju želite registrirati stvarno slobodna. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Vježbajte pametno uz pametne narukvice

Želite li jednostavnije pratiti otkucaje srca, broj koraka u danu, potrošnju kalorija ili pak uvijek biti u komunikaciji sa svojim mobilnim telefonom, pametne narukvice odličan su i trendi gadget kojim to jednostavno možete postići. Veliki broj različitih dizajna, boja i veličina zadovoljit će i one najzahtjevnije korisnike, a različite funkcije odgovorit će na širok niz vaših potreba. Stoga je krajnje vrijeme da svoj život obogatite jednom od ovih zanimljivih i veoma korisnih stvarčica, koje uvelike mogu olakšati brigu o vašem zdravlju te vam pomoći u povećanju efikasnosti kod vježbanja te održavanju dijete i fizičke spremnosti. (više…)
Continue Reading
Kompjuteri i tehnologija

Traže se tekstovi – zapjevajte s nama!

Koliko puta već ste poželjeli, da bi mogli zapjevati koju od poznatih pjesama, a poznali ste samo refren iz nje ili čak niti njega ne? Ako se vam to često događa, onda morate obavezno posjetiti internet stranicu , na kojoj možete pronaći brojne tekstove, uz koje ćete na svakoj zabavi biti glavni – pjevat ćete kao slavuj. (više…)
Continue Reading