Postoje neke stvari na koje biste trebali obratiti pažnju pri ugovaranju infromatičkih usluga, konkretno pri registraciji domene. Neke tvrtke vam mogu ponuditi i još neke dodatne usluge po povoljnijoj cijeni, kao što je primjerice SSL certifikat pa ako će vam i to trebati, svakako provjerite takve ponude.

Registacija domene
Registracija domene je proces u kojem prvo moramo odabrati naziv domene i odabrati ekstenziju domene

Osim toga, pazite na trajanje navedene usluge. Može se ugovoriti na više godina, ali može i na kraće razdoblje. Ako ugovorite na kraće razdoblje, pazite da uslugu produžite na vrijeme kako ne biste ostali bez svoje domene.

Neka domena postane vaš online identitet

Kad uspješno registrirate domenu, ona postaje vaš online identitet. To je ono što ljudi upisuju u svoj preglednik kako bi vas pronašli na internetu. Stoga je važno promišljeno odabrati domenu i upravljati njome s pažnjom. Njezina registracija je prvi korak prema izgradnji vaše online prisutnosti, stvaranju vlastitog brenda i komuniciranju s ciljanom publikom na globalnoj razini.

YouTube video
Što je domena?

Zato posvetite puno pažnje njezinom pravilnom odabiru. Naziv je iznimno bitan. Pokušajte da bude kratak i pamtljiv i idealno je ako se iz njega može zaključiti kakva se web stranica krije iza te adrese. Osim toga, važna i ekstenzija. Mnogi žele baš .COM ekstenziju, ali kod nje su brojni nazivi već odavno zauzeti pa će možda bolja opcija biti odlučiti se za neku drugu. Imate li pak hrvatske web stranice, onda bi hrvatska nacionalna hr domena mogli biti najbolji izbor. 

SSL certifikat za dodatnu zaštitu

Imate li web trgovinu ili neku web stranicu na kojoj korisnici mogu upisivati neke svoje podatke, onda bi bilo svakako preporučljivo da imate i instaliran internetski SSL certifikat. Riječ je o sigurnosnom mehanizmu koji korisnicima daje do znanja da je web stranica sigurna.  

Članci u istoj kategoriji: