BARF hrana za pse donosi niz prednosti koje mogu značajno poboljšati zdravlje i dobrobit vašeg ljubimca. Prvo, ovakav način prehrane naglašava sirove i prirodne sastojke, što rezultira boljim apsorbiranjem hranjivih tvari i manjim opterećenjem probavnog sustava. To može dovesti do bolje probave i smanjenja problema s alergije kod pasa.

BARF hrana za pse
BARF hrana za pse naglašava sirove i prirodne sastojke

Također, mnogi vlasnici pasa primjećuju da njihovi ljubimci koji se hrane na ovakav način imaju sjajno krzno, manje problema sa svrabom i iritacijom kože, te više energije i vitalnosti. Dodatno, BARF hrana za pse može doprinijeti boljoj funkciji zglobova i podržati zdravlje srca i krvnih žila. Ove prednosti čine je sve privlačnijom opcijom za vlasnike pasa koji žele osigurati najbolju moguću prehranu svojim ljubimcima.

Sastojci i planiranje BARF pseće hrane

Ključ uspješne BARF prehrane leži u pažljivom odabiru i planiranju sastojaka obroka. Sirovo meso treba biti visoke kvalitete i raznolikosti kako bi se osiguralo dovoljno proteina i esencijalnih hranjivih tvari. Kosti trebaju biti prikladne za veličinu i pasminu psa, te trebate izbjegavati kosti koje mogu uzrokovati probavne probleme. Organi poput jetre i srca pružaju važne vitamine i minerale. Povrće i voće dodaju vlakna i dodatne hranjive tvari. 

YouTube video
Što je BARF hrana za pse?

Planiranje obroka zahtijeva ravnotežu kako bi se osigurala pravilna prehrana. Preporučuje se konzultacija s veterinarom ili prehrambenim stručnjakom kako biste osigurali da vaš pas dobiva sve što mu je potrebno. Važno je biti svjestan činjenice da BARF prehrana za pse zahtjeva više vremena i truda u svakodnevnom planiranju te možda nije idealna za previše zaposlene ljude. 

Članci u istoj kategoriji: