Sva djeca, gdje god da se nalazila i koliko god godina imala, imaju veoma bujnu maštu. Postoje igračke koje dodatno mogu rasplamsati tu njihovu maštu i uz pomoć kojih mogu stvoriti vlastiti svijet u kojima su oni glavni, za razliku od realnog svijeta. Kućice za djevojčice omogućavaju upravo to svim djevojčicama koje su imale priliku da se igraju s njima.

U ovim kućicama djevojčice imaju priliku da stvore raspored, zavedu red i dobiju potpuno poslušnost od „stanovnika njihovog zamišljenog svijeta“. Ovo je jako bitno za djevojčice, jer možete promatrati na koji način oni doživljavaju vas kao roditelje kao i svijet oko sebe, pa tako možete poraditi na tome ako postoji nekakav problem.

Različiti dijelovi i dodaci za kućice

Kućice za djevojčice osim što se izrađuju tako da odgovaraju djevojčicama širom svijeta i njihovim ukusima, one se prave tako i da se mogu dorađivati raznim dodatnim dijelovima i dodacima. Tako djevojčice mogu da same po svom nahođenju urede šareni svijet u kojem žive karakteri unutar lutaka koje su smještene u kućicama.

Kućice se u glavnom izrađuju od drveta, one nešto kvalitetnije i bolje. Namještaj se također izrađuje od drveta, ali i nekih dodataka kako bi se vjerodostojno djeci predstavio enterijer obične kuće.

Kao i u pravim kućama i ovdje imamo različite namještaje za različite prostorije kao što su dnevni boravak, kuhinja, kupaonica, spavaća soba, hodnik i tako dalje.

Odabir kućice

Sto ljudi sto ćudi, vrijedi i ovdje. Naime, svako dijete je različito, pa se svakom djetetu nešto drugo sviđa. Tako se nekim djevojčicama više svide kućice na kat, nekima kućice s više katova, nekima s balkonom, a nekima bez. Najbolje je da povedete vašu princezu u kupovinu s vama i odaberete najljepši set za nju.

https://www.youtube.com/watch?v=M4pNx1CYY2c

Naravno, uz kućicu najbolje odmah i namještaj da kupite po izboru djevojčice. Namještaj se prodaje u setovima i to onako kako smo već napomenuli. Najbolje je da sve kupujete od istog proizvođača kako biste se osigurali da će dimenzije odgovarati i da nećete doći u situaciju da morate nekoliko puta ići do prodavaonice igračaka da kupujete ili mijenjate setove s namještajem za kućice.

Kućice za djevojčice za sve djevojčice starosti preko tri godine, zbog sitnih dijelova koje sadrže,pa imajte i to na umu. Nikako nemojte mlađim djevojčicama kupovati ovakve kućice i setove, sigurnost djece je ipak na prvom mjestu!

Članci u istoj kategoriji: